fredag 2. mars 2012

Føljetongen - Audun Lysbakken

Følgende artikkel sto på forsiden av aftenposten.no i går, og kommentarene var mange! Alle var faktisk enig med meg. Er du?

Den 29. februar var det igjen to sider om saken i Aftenposten. Blant dem som hadde et større innlegg var Ole Mathismoen, leder for politisk redaksjon i Aftenposten. Jeg ble sjokkert over innlegget!

                Min første reaksjon var at det var skrevet av et medlem i SV. Han fremstiller Kirsti Bergstø og SU, som en Mor Theresa-organisasjon, som bare har kvinners ve og vel på dagsorden. Det kan så være, men det er også andre organisasjoner som sliter økonomisk. Og de har ingen statssekretær i sin midte som kan forfordele midler etter eget forgodtbefinnende! Er det mulig for en leder av en uavhengig politisk avisredaksjon, å skrive følgende: «Et storting som kjeder vettet av seg med få spennende saker, har med stor iver begitt seg inn i en politisk klappjakt.»

                Er Norge et demokrati eller ikke? Skal Stortinget gjøre sin jobb, eller skal stortingsrepresentantene se en annen vei når lover og regler ikke følges? Når en statssekretær overkjører et embetsverk, som sier at søknaden fra jenteforsvaret burde avvises fordi organisasjonen er for tett knyttet opp til SU, skal ikke det få følger? Aftenposten skrev 23. februar at saken ikke ble behandlet på noe nivå i departementet etter at Bergstø hadde blitt advart mot tildelingen. Det har da ingen ting med at «Stortinget kjeder vettet av seg!» Selv om det kanskje er sannheten, da denne flertallsregjeringen har satt seg på sin høye hest i de fleste saker, og har nedvurdert Stortinget. Det er heller ikke bra for et demokrati!

                Ole Mathismoen er også tydeligvis helt uenig i det som står å lese i lederen i hans egen avis 23. februar: «Opposisjonen hadde ikke gjort jobben sin hvis den hadde latt denne saken ligge etter de opplysninger som nå er kommet frem. Det er nødvendig å forfølge den videre for at Stortinget kan forvisse seg om at det ikke finnes flere saker der midler er tildelt i strid med reglementet eller på grunnlag av dårlig skjønn.» Mathismoen er derimot helt på linje med de fleste av SVs fylkespartier som sier at dette er storm i et vannglass, og at alle har lov til å gjøre feil. Jeg synes jeg hører dem hvis det hadde vært Høyre eller Frp som hadde gjort en slik brøler!

                Det er også merkelig at departementet ikke på et tidligere tidspunkt informerte flere organisasjoner om at de kunne søke om å få tildelt midler, ettersom det var hele 500 000 kroner som var bevilget til selvforsvarskurs for jenter. Tilskuddet ble ikke utlyst! Hvorfor?

Og etter at de 154 000 kronene hadde gått til Jenteforsvaret, hvor ble resten av? Jo, 350 000 kroner gikk til et samarbeidsprosjekt mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune og LLH Trøndelag - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Ble dette beløpet utlyst slik at flere kunne søke om midlene, eller ble det også bare «gitt» til en organisasjon, som det SV-styrte departementet bestemte seg for? Så vidt jeg forstår er det også i LLH mange SV/SU-tilhengere. Og blant annet har Stina Helene Svendsen, i Sør-Trøndelag Fylkeskommune en SV-bakgrunn. Hun sto på listeplass for Trondheim SV ved forrige valg. Dette lukter vondt! Tove.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar