tirsdag 10. april 2012

Blir CO2 et politisk askeavkok?

Egentlig burde jeg skrive innlegg hver eneste dag, da det er så mye å sette en kritisk finger på. Men i det siste er jeg blitt handlingslammet. Hva er det som fungerer under denne regjeringen? Svært lite! Likevel er de fleste i dette landet ganske så sløve, og ser ikke alle feil som blir gjort.
Hva brukes pengene til? Det har vi sett eksempler på i det siste. Den ene statsråden etter den andre er tatt med buksene nede. Men får det konsekvenser?

En skribent som aldri gir seg er Knut Rellsmo. Han får innlegg inn i VG og andre aviser stadig vekk.
Dette innlegget sto på trykk i VG 30. mars.

Velvillige og kunnskapsløse politikere skal for første gang i Jordens historie redde menneskeheten ved å forsøke å stabilisere og "låse" klimaet. Det skal bl.a. skje ved å lagre CO2, en for plantelivet helt livsnødvendig gass, på havbunnen. Stikker CO2-lageret av blir det regelrett en livsfarlig dødssky, da CO2 er tyngre enn luft  og  vil fortrenge oksygen.

Klimaet protesterer  imidlertid vilt mot politiske vedtak og kjører sitt eget løp som det alltid har gjort.

I fjorårets sprengkalde  vinter ble det satt kulderekorder i Danmark og Trøndelag. De gamle rekordene var 131 og 111 år gamle ! Fastboende nordmenn i Tyrkia melder at det i år ikke har vært så kaldt i Tyrkia på 40 år. Skolene i Ankara var stengt flere ganger p.g.a. snømengder opptil flere meter, og det måtte graves tunneler inn til husene gjennom snømassene. Også italienerne fikk svingt snøskuffa, men verst var det i andre øst-europeiske land hvor hundrevis av mennesker frøs ihjel.

Vi ser sjeldnere og sjeldnere CO2-omtale i pressen, og politikere er trolig i ferd med å snike seg ut bakdøra og håpe at velgerne glemmer.

Rakner CO2-myten blir fredsprisen til Al Gore og Mongstad-milliarder en av de største politiske skandaler i vårt tid...

Knut Rellsmo  1412 Sofiemyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar