onsdag 9. mars 2011

Et samfunn på gale veier!


Jeg er ikke skremt på egne vegne, jeg klarer meg nok de årene jeg har igjen. Jeg er skremt på vegne av barn og barnebarn, fordi jeg synes hele vårt samfunn etter hvert baserer seg på gale verdier. Ikke bare her i Norge, men i hele verden. Jeg har en følelse av at noen sitter der på toppen et sted og styrer en utvikling de fleste ennå ikke har oppdaget.
Et nettverk av politikere, byråkrater, medier, bank- og næringslivsfolk er så tett sammensveiset at det etter hvert blir vanskelig å beholde et demokratisk styresett.
Og når politikere er mer opptatt av egen makt og posisjon, går det gal vei. Vi opplever oftere og oftere politikere på topp-plan som knytter sterke nettverk, får inside informations, og som bruker dette i andre sammenhenger. De forlater Regjering og Storting, og med altfor kort karantenetid, går de over i jobber dere de kan benytte både nettverkene og informasjonen.
Når så partipolitiske kjepphester i mange sammenhenger settes foran Norges beste, blir det riktig galt. Men vi ser at det viktigste for den enkelte politiker og de enkelte partiene, er å sitte i en maktposisjon. Derfor inngår også partier allianser for å danne regjering, slik dagens rød/grønne regjering har gjort.
Og selv om SV har måttet svelge et utall kameler, og Jens Stoltenberg har måttet rydde opp i Sp’s mange uryddige krumspring, sitter de fremdeles etter snart seks år. Ønske om makt for enhver pris, holder den rød/grønne regjeringen sammen! Og slik har det vært med tidligere samarbeidsregjeringer.
Det siste beviset på at makt er viktigere enn alt annet, er den nye olje- og energiministeren, Ola Borten Moe. Det er ikke lenge siden han sa at han ønsket å se Senterpartiet mer mot sentrum i norsk politikk. Men likevel sa han ja til å bli minister i en venstreorientert regjering. Nå blir hans munn antagelig effektivt stoppet for en stund! Han vil sikkert klamre seg til maktposisjonen. Og på samme måte som Kristin Halvorsen, blir det mange kameler å svelge også for ham!

I tillegg er sannhet og ærlighet på vikende front blant de fleste politikere. Ikke alle lyver direkte, men noen gjør også det, selv på direkte TV. Men ærlighet er så mangt. Det kan være å vri litt på fakta. Unnlate å komme med hele sannheten. Bruke tall som facts, selv om de er manipulerte, osv. osv.
Støre er blitt tatt i både direkte løgn, bløff og forvrengning av sannheten i løpet av de siste ukene.
Han er flink med ord, Støre – kanskje for flink! Men han er ikke alene!

1 kommentar:

  1. Han Ola Borten Moe ødelegger for muligheten for å få flyttet vindmøllene ut av syne og ut på havet, med sitt fokus på tradisjonelle kraftlinjer. Vi bør være kommet litt lenger. Skal britene forbigå oss der ute på havet?
    Lasse Pran

    SvarSlett